tedd meg velünk az első lépéseket a cégeladás vagy vásárlás folyamatában!

Cégeladás vagy vásárlás esetén az első lépések egyike a lehetséges célpontok azonosítása, a potenciális partnerek megkeresése.
Amennyiben eladnád a céged, de nincs még vevőjelölt vagy éppen céget vennél, de nem tudod hogyan találhatsz olyan célpontokat, amelyik érdekes lehet, akkor jó helyen jársz!

A BB DealR© online cégértékesítési platform segíti a cégeladás folyamatának elindítását és lehetővé teszi, hogy a potenciális eladók és vevők könnyebben egymásra találjanak. Mindezt a cégadásvételi tranzakciók esetén elvárt diszkréció mellett, mivel az eladó cégek, vevők közvetlen azonosítására szolgáló adatok nem jelennek meg a publikus felületeken!

A felhasználók akár eladóként, akár vevőként is regisztrálhatnak és cégeladásra vonatkozó, indikatív jellegű ajánlattételi felhívásokat hozhatnak létre vagy a vásárlásra vonatkozó szándékukat publikálhatják a keresett cégek, befektetési célpontok profiljának megadásával.
A klasszikus cégeladási tranzakciókon túl lehetőség van kisebbségi üzletrészekre, tőkebevonásra, önálló üzletág vagy üzleti tevékenység és jogok, eszközök értékesítésére vonatkozó szándék közzéttételére is.

Az ajánlattételi felhívások létrehozása mellett egyszerűsített, ingyenes cégértékelést is végezhetsz a felületen. Ha pedig komolyabbá válik a szándék, akkor tanácsadóként tudjuk segíteni a folyamatot.

további információk..

{ SELLSIDE }

eladó cégek, üzletrészek, eszközök
cég vagy üzletrész értékesítés
iparág:
egyéb
árbevétel:
HUF 100 - 1,000m
alapítás:
1990
ársáv:

Nem találsz olyan céget az adatbázisban, ami érdekes lehet a számodra? Írd meg nekünk, hogy milyen paraméterek mentén keresnél eladó céget, befektetési célpontokat: igény esetén, akár "proaktív" piackutatással is tudjuk segíteni a célpontok keresését és a velük történő kapcsolatfelvételt!

{ BUYSIDE }

potenciális vevők és befektetők által keresett cégek, befektetési lehetőségek

JELENLEG NINCS AKTÍV VAGY A KERESÉSNEK MEGFELELŐ "BUYSIDE" AJÁNLATI FELHÍVÁS AZ ADATBÁZISBAN!

bővebben a BB DealR© használatáról

funkciók, gyakori kérdések, felhasználási feltételek

A cégadásvételi tranzakaciókat támogató M&A tanácsadói szolgáltasaink mellett az online térben is az ügyfeleink rendelkezésére állunk! A BB DealR platform az adásvételi folyamat és a potenciális partnerek keresésének elindításában nyújt segítséget költségek nélkül, néhány lépésben!

hogyan használd a platformot?

 • regisztráld a céged
 • hozz létre vevő / eladó oldali ajánlati felhívást
 • vedd fel a kapcsolatot az érdeklődökkel
 • indítsd el a hagyományos tranzakciós folyamatot, amelyben igény esetén M&A tanácsadói szolgáltatásokkal segítünk
miért érdemes használni?

 • gyorsan és egyszerűen regisztrálhatsz, kötöttségek nélkül elindíhatod a vevő/eladó keresés folyamatát
 • diszkréció: eladó cégek, vevők közvetlen azonosítására szolgáló adatok nem jelennek meg
 • a platform használata ingyenes, nincs előfizetési díj
 • csak működő, ellenőrzött cégek bevételi értékhatárhoz kötötten

cég létrehozása, adatok módosítása: az eladó cégek alapadatainak (pl. adószám, név, tevékenység, alapítás, létszám stb.) megadásával a felhasználó cég(ek)et hozhat létre a rendszerben, amennyiben a megadott azonosító adatokkal még nem szerepel cég az adatbázisban. Amennyiben érvényes magyar adószámmal rendelkező céggel regisztrálsz és elérhetők publikus adatok az adott cégre, akkor bizonyos adatokat automatikusan kitölt a rendszer, neked csak ellőrizned és szükség esetén módosítanod kell.
ajánlattétel felhívás létrehozása, publikálása: (1) eladóként a cégadatok és egy esetleges eladásra vonatkozó főbb paraméterek - értékesítési ársáv, értékesítendő üzletrész mértéke stb. - megadásával ajánlati felhívást tehetsz közzé a rendszerben; (2) vevőként a keresett cégek, preferált befektetési célpontok főbb jellemzőinek - cégméret, iparág, befektetési forma stb. - hozhatsz létre kereséseket a rendszerben, amelyekre a potenciális eladók jelentkezhetnek
ajánlati felhívás inaktiválása: ha nem szeretnéd, hogy megjelenjen az ajánlati felhívásod a publikus kereső felületeken vagy átmeneteileg felfüggesztenéd, akkor bármikor inaktívvá tehető
cégértékelés: néhány paraméter - pl. árbevétel, EBITDA, CAPEX, működő tőke arány, hitel és cash állomány - egyszerűsített diszkontált cash-flow és EBITDA szorzó alapú értékelést végezhetsz, amelynek eredményeit elmentheted későbbre (az értékelés eredményét más felhasználók nem fogják látni!)
ajánlat vagy ajánlattételi felhívás: a rendszerben létrehozott ajánlatok ún. indikatív vételi / eladási / befektetői szándékot jelző, tájékoztató jellegű ajánlati felhívásnak tekinthetők, a közzétevő falhasználó számára semmilyen jogi, üzleti vagy egyéb kötelezetsséggel nem járnak.
eladói vs. vevői nézet: a regisztrációnál meg kell adnod, hogy milyen szerepkörben regisztrálsz - az admin felület elrendezése alapvetően ennek megfelelően fog megjelenni, de az [eladói nézet | vevői nézet] váltogommbal .
felhasználói adatok szerkesztése: a regisztráció során megadott adatokat (név, email cím, jelszó, preferált szerepkör) a felhasználói azonosító kivételével bármikor módosíthatod
SELLSIDE ajánlat: eladók által létrehozott, cég (vagy üzletrész, üzletág, üzleti tevékenység, arra vonatkozó jogosultság, egyéb üzleti érdekeltség) értékesítésének szándékát kifejelző ajánlati felhívás
BUYSIDE ajánlat: potenciális vevők, befektetők által létrehozott cég (vagy üzletrész, üzletág, üzleti tevékenység, arra vonatkozó jogosultság, egyéb üzleti érdekeltség) vásárlásának szándékát kifejelző ajánlati felhívás

mire vonatkozóan hozható létre ajánlati felhívás?
A platform alapvetően cégek adásvételét támogatja, ezért az ajánlati felhívások tárgya elsősorban az adott társaság üzletrésze lehet (amely jelenthet 100%-ot, de akár kisebbségi üzletrészt is). Emellett az ajánlat vonatkozhat egy önálló üzleti tevékenységre, üzletágra, a cég tulajdonában álló eszközökre vagy immateriális javakra, mint például brand, márkanév, üzleti tevékenység végzését lehetővé tevő jogosultság (pl. franchise jog, licenc).
van valamilyen megkötés, hogy milyen cégek szereplehetnek az adatbázisban?
IGEN!
Az általunk BB DealR© célja, hogy a potenciális befektetők számára vonzó, működő és bevételt termelő cégek jelenjenek meg rajta. Emiatt ún. "alvó" vagy üres cégek, csőd- és felszámolása alatt levő cégek nem szerepelhetnek az adatbázisban. Továbbá 100 millió Ft alatti éves bevétel, illetve 30 millió Ft alatti éves EBITDA (vagy 100 millió Ft alatti likvid vagyon) esetén csak olyan start-up vállalkozások kerülhetnek be a rendszerbe, amelyek prosperáló jövőképpel rendelkeznek.
más felhasználók számára azonosítható lesz a cég amelyet el szeretnék adni?
NEM!
A BB DealR platform célja, hogy biztosítsa a cégadásvételi tranzakciók esetén elvárt diszkréciót, ezért az eladó cégek, vevők, befektetők közvetlen azonosítására szolgáló adatok nem jelennek meg a publikus felületeken!
eladhatom a cégem BB DealR platformon keresztül, online is?
NEM!
A cégeladás / vásárlás egy összetett folyamat, az ügylet zárását általában egy részletes pénzügyi átvilgátás, a cég értékelése, hosszabb alkufolyamat előzi meg, a cégeladás pénzügyi-üzleti feltételeit sokszor egy összetett szerződés szabályozza. A BB DealR ennek a folyamatnak az elindítását támogatja azzal, hogy segít a potenciális eladóknak/vevőknek egymásra találni.
hogy lépnek velem kapcsolatba a potenciális érdeklődők?
Amennyiben egy potenciális érdeklődő szeretne több információt kapni egy adott ajánlati felhívásról, eladó cégről, akkor erre vonatkozó szándékát először a Blackburn Consulting felé jelzi. Az érintett Felekkel történt egyeztetést követően, amennyiben mindkét Fél hozzájárul, úgy Blackburn Consulting a Feleket email-ben összeköti egymással, illetve igény esetén tanácsadóként közreműködik a folyamatban.
mennyibe kerül a plaform használata?
A BB DealR alapvető funkcióinak használata ingyenes: a Felhasználók költségek nélkül regisztrálhatnak, hozhatnak létre és publikálhatnak ajánlati felhívásokat, valamint használhatják az ingyenes cégértékelési funkciót. A publikált ajánlatokat szintén térítés nélkül lehet megtekinteni.

általános szerződési és felhasználási feltételek (ÁSZF)

a BB DealR© szolgáltatás igénybevételének szabályai és feltételei

A BB DealR© rendszer fejlesztője és üzemeltetője a Blackburn Consulting Kft., cégjegyzékszám: 01-09-923171 (továbbiakban: Blackburn vagy Szolgáltató).
A szolgáltatást igénybe vevő, regisztrált felhasználók és a nem regisztrált, de a rendszer publikus funkcióit használó látogatók (továbbiakban: Felhasználó(k)) a regisztrációval vagy a rendszer használatával elfogadják és magukra nézve kötelező érvényűnek tekintik jelen ÁSZF rendelkezéseit.
Az általános szerződési feltételek a Blackburn által fejlesztett BB DealR© cégértékestést támogató online platform (továbbiakban: BB DealR, platform vagy rendszer) és azon keresztül nyújtott szolgáltatások igénybevételére vonatkozó általános felhasználási feltételeket, a szolgáltatás igénybevétele során a felek között keletkező jogokat és kötelezettségeket tartalmazza.

SZOLGÁLTATÓ:
Blackburn Consulting Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-923171
Adószám: 14856282-2-43
Nyilvántartó bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Email cím: . eu
FELHASZNÁLÓ:
Az a természetes személy vagy jogi személy aki – akár saját nevében, akár más jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli szervezet nevében – a platformot (regisztrációval vagy anélkül) használja.

Rendszerhasználat díja


 1. A rendszer alapvető funkcióinak használata ingyenes, azokért a Szolgáltató költségtérítést nem számol fel: regisztráció, ajánlatok és cégadatok rögzítése, publikálása, beépített cégértékelési funkció használata, a publikus ajánlati felhívások és cégprofilok megtekintése, valamint a Felek közötti első kapcsolatfelvétel Szolgáltató által történő elősegítése.
 2. A rendszer ingyenes használatának nem képezi részét a Felhasználók, mint potenciális üzletfelek közötti tranzkacióban való közreműködés a Szolgáltató részéről: az első kapcsolatfelvétel létrejöttét követő további üzleti közvetítés, valamint a Blackburn által nyújtott tanácsadói szolgáltatások. Ezen szolgáltatásokra vonatozóan a Blackburn egyedi árajánlatot dolgoz ki a Felhasználó kérésére, aki ezeket térítés ellenében veheti igénybe.

Adásvételi ajánlatok létrehozásának üzleti kritériumai


A BB DealR© platform célja, hogy olyan működő, a potenciális befektetők számára vonzó cégek, illetve azok üzletrészeinek adásvételét támogassa, amelyek az alábbi kritérumoknak megfelelnek.

 1. Cégméret: A platformon elsősorban olyan cégekre vonatkozó ajánlatok hozhatók létre, amelynek éves árbevétele legalább 100 millió Ft, illetve az éves EBITDA 30 millió Ft feletti volt az utolsó lezárt éves beszámoló alapján. Kivételes esetben - a Szolgáltató egyedi döntése alapján - a mérethatár alatti cégekre vonatkozó ajánlati felhívás is publikálható, illetve az előbieken túl olyan start-up fázisban levő vállalkozások is megjelenhetnek, amelyek bevétele ugyan nem éri el a 100 millió Ft-ot, de üzletileg értelmezhető jövőképpel rendelkeznek.
 2. Cégjogi státusz: Kizárólag olyan működő cégekre vonatkozó eladási ajánlatok rögzíthetők, amelyek nem állnak csőd, felszámolás vagy végelszámolási eljárás alatt. Továbbá nem jelenhetnek meg a rendszerben olyan cégekre vonatkozó ajánlatok, amely cégek vagy azok tulajdonosai, vezető tisztségviselői ellen a cég működését veszélyeztető jogi, adóügyi, büntető eljárás van folyamatban.

Egyéb kötelezettségek, korlátozások, feltételek


 1. Adatok valódisága: Felhasználó vállalja, hogy az általa létrehozott ajánlati felhívásokban, cégadatok közlése során szándékosan megtévesztő, hamis adatokat nem közöl a befektetési célpontokról. Szolgáltató kijelenti, hogy a Felhasználók által szándékosan vagy véletlen módon tévesen rögzített vagy valótlan adatokért, azok felhasználásból eredő károkért felelősséget nem vállal.
 2. Képviseleti jog: Felhasználó kijelenti, hogy a platformon rögzített befektetési lehetőségek tekintetében - különös tekintettel az eladó cégekre, üzletrészekre, egyéb vagyontárgyakra - képviseleti joggal rendelkezik, a jogi személyek nevében eljárhat. Például annak tulajdonos, ügyvezetője vagy olyan munkatársa, egyéb megbízott szakértője, amely jogosult eladási / vételi ajánlati felhívásokat létrehozni.
 3. Üzleti érdek, üzleti titok közzététele: Felhasználó kijelenti, hogy a platformon rögzített és publikált információk harmadik fél vagy a Szolgáltató üzleti érdekeit, üzleti titkait nem sértik és kizárólag az általa képviselt cégre vonatkozóan tesz közzé információkat.
 4. Jogi kötelezetség nélküli ajánlatok: Felhasználó megérti és tudomásul veszi, hogy a BB DealR platformon közétett ajánlatok semmilyen formában nem tekinthetők jogilag kötelező érvényű ajánlatnak.
 5. Potenciális vevők / eladók / befektetők közötti kapcsolatfelvéltel: A BB DealR platform biztosítja a cégadásvételi tranzakciók esetén elvárt diszkréciót, ezért az eladó cégek, vevők, befektetők közvetlen azonosítására szolgáló adatok nem jelennek meg a publikus felületeken! Emiatt a potenciális vevők és eladók nem tudnak egymással közvetlenül kapcsolatba lépni: erre kizárólag a Szolgáltató bevonásával van lehetőség.
  Amennyiben egy Felhasználó szeretne több információt kapni egy adott ajánlati felhívásról, eladó cégről vagy kapcsolatba szeretne lépni az ajánlati felhívást közzétevő felhasználóval, akkor erre vonatkozó szándékát először a Szolgáltató felé jelzi. Az érintett Felekkel történt egyeztetést követően, amennyiben mindkét Fél hozzájárul, úgy a Szolgáltató a Feleket email-ben összeköti egymással ("első kapcsolatfelvétel"), illetve igény esetén tanácsadóként közreműködik egy potenciális tranzakciós folyamatban.
 6. Szolgáltató a platformon történő megjelenés lehetőségének biztosításával semmilyen módon nem vállal kötelezettséget arra, hogy az ajánlati felhívást publikáló Felhasználó számára potenciális vevőket / eladókat közvetítsen.

További információk


 1. A rendszerben rögzített adatok - a hivatalos cégnév és adószám kivételével - publikusak, vagyis a weboldal látogatói számára megtekinthetőek. A Felhasználó a regisztrációval hozzájárul a rögzített adatok platformon történő megjelenítéséhez.
 2. A rendszerben nem megfelelő helyen rögzített - pl. szabad szavas mezőkben, leírásokban - a cég azonosítására alkalmas adatok nyilvánosak lehetnek. A cégazonosító adatok megfelelő helyen és formában történő rögzítése a Felhasználó felelőssége, ezzel kapcsolatosan a Szolgáltatót felelősség nem terheli.
 3. Szolgáltató nem tartozik felelősséggel és nem követ el üzleti titok sértést, amennyiben a Felhasználó üzleti titoknak minősülő adatokat rögzít és ezáltal publikussá tesz a rendszerben.
 4. Amennyiben a Felhasználó téves, megtévesztő adatokat ad meg, úgy a Szolgáltató felszólítja a Felhasználót az adatok módosítására, illetve Szolgáltató jogosult azokat módosítani vagy törölni.
 5. A Szolgáltató jogosult a rendszerben rögzített ajánlatokat a saját üzletfelei, üzleti partnerei körében bemutatni az ajánlatban szereplő társaság hivatalos cégneve és adószámának megjelölése nélkül (kivétel, amennyiben ehhez a Felhasználó hozzájárul).
 6. A Szolgáltató jogosult azon ajánlati felhívásokat törölni a rendszerből, amelyek (1) több mint 12 hónapja kerültek rögzítésre, (2) amelyek sértik a Szolgáltató vagy harmadik fél üzleti érdekeit, titkait, (3) amelyekről feltételezhető, hogy téves vagy megtévesztő információkat tartalmaz, (4) amelyek a cég azonosítására alkalmas publikus adatokat tartalmaznak vagy (5) egyéb módon ellenkeznek a jelen ÁSZF rendelkezéseivel.
 7. Szolgáltató nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért és veszteségekért, amelyek a weboldal használatából, annak használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából vagy illetéktelen adathozzáférésből keletkeznek.
 8. Szolgáltató jogosult az ÁSZF-ben rögzített feltételeket megsértő Felhasználót a rendszerből haladéktalanul kizárni és az általa rögzített cégek, ajánlatok adatait törölni.
 9. Szolgáltató jogosult a saját hatáskörében a rendszer üzemeltetésének felfüggesztéséről vagy megszüntetéséről dönteni, a rendszer fenntartásával kapcsolatosan kötelezettséget nem vállal.
 10. Egyedi döntés alapján a Szolgáltató jogosult a szolgáltatást és a rendszerhez való hozzáférést indoklás nélkül megtagadni, különös tekintettel a (i) felszámolás alatt álló, (ii) gazdasági vagy egyéb bűncselekményekben érintett, illetve (iii) a jelentős és tartós lejárt köztartozással rendelkező Felhasználóktól és szervezetektől.
 11. Felhasználó a rendszerben történt regisztrációval elfogadja, hogy számára a Szolgáltató a rendszerrel, valamint tanácsadói szolgáltatásaival kapcsolatos tájékoztatást, híreket vagy ajánlatokat küldjön a regisztráció során megadott email címre.

Szerzői jogok


A blackburnconsulting.eu oldalon található minden tartalom, illetve azok elrendezése, továbbá az oldalak által megvalósított üzleti megoldások, egyedi programkódok a Blackburn Consulting Kft. tulajdonát képezik és szerzői jogi védelem alatt állnak, azok felhasználása csak a Blackburn Consulting Kft. előzetes értesítésével és írásbeli hozzájárulásával történhet.

Felhasználó a más felhasználók által rögzített adatokat nem értékesítheti harmadik félnek, illeteve nem használhatja saját bevételszerző tevékenységhez.

Szeretnél bekerülni az adatbázisba, de még bizonytalan vagy?

Amennyiben kérdésed van, akkor írd meg és hamarosan válaszolunk.