Edukációs és belépő szintű segítség a pénzügyekhez

Az ingyen letölthető Excel eszközeink elsősorban edukációs céllal készülnek, valamint "belépő szintű" segítséget nyújtanak vagy egyszerűbb mintaként szolgálnak olyan pénzügyi tervezési / modellezési feladatok elvégzéséhez, mint például a mérleg- és eredménytervezés, finanszírozási kérdések, adósságszolgálati és egyéb számítások. Ha éles vállalati környeztben szeretnéd hatékonyabbá tenni a munkát, akkor figyelmedbe ajánljuk a professzionális eszközeinket.


mérleg és eredménytervezés

egyszerűsített, 5 éves pénzügyi terv sablon

Finanszírozási és befektetési döntések, befektetői forrásbevonás és hitelfelvétel esetén, valamint éves üzleti tervezés során szinte mindig "kötelező" elem, valamilyen pénzügyi terv összeállítása. Ennek kimenete általában egy mérleg, eredmény és cash-flow terv, amely számos inputból épül fel. A letölthető excel tervező file egy nagyon egyszerű mérleg és eredményterv elkészítésére használható.

működő tőke és forrásigény tervezés

milyen finanszírozási igénnyel számoljak a következő évben?

Folyamatos üzletmenet esetén a működő tőke igény változása, valamint a fejlesztések és eszközpótlások miatti beruházások jelentik a legnagyobb finanszírozási igényt. A letölthető excel alkalmazás segítségével kiszámolhatod, hogy adott forgási sebességek, a forgalom várható változása és az éves beruházási igények esetén mekkora többlet forrás bevonására lehet szükség.

adósságszolgálati modellezés és DSCR mutató számítása

mekkora hiteltörlesztést tudunk kitermelni?

A vállalati pénzügyi szakemberek számára új beruházások és ehhez kapcsolódó finanszírozás tervezés során visszatérő feladat a hiteltörlesztési képesség, valamint az adósságszolgálati mutató várható alakulásának meghatározása.

finanszírozási költség hitelfelvétel esetén

hitelkeretre vonatkozó költségkalkuláció

Egy hitelkeret fenntartásának költsége több komponensből tevődik össze: a kihasznált keretre fizetett kamat sokszor csak a költségek kisebb hányadát teszik ki! A finanszírozási költségek meghatározásakor figyelembe kell venni a hitelbírálati díjakat, folyósítás vagy rendelkezésre tartás költségét, illetve a biztosítékokkal kapcsolatos költségeket.

bevétel tervezés marketing "szemléletű" megközelítés

ügyfélszerzés és lemorzsolódás hatása a bevételekre

Ezzel a nagyon egyszerű excel táblával megtervezhető, hogy marketingre fordított büdzsé a várható konverzió figyelembe vételével mekkora többlet bevételt generál, miként hat a bevételre a meglevő ügyfelek lemorzsolódása! Ráadásul kiegészítő funkcióként az adott marketing kampány megtérülését (ún. marketing ROI) is vizsgálhatjuk a táblázat segítségével.

készletnyilvántartás - egyszerűsített analitika

havi összesítésű készlemozgás tábla: érték, mennyiség, átlagár

A készletmozgások nyilvántartása és a készlet főkönyvi értékét alátámasztó készletanalitika egy fontos számviteli kimutatás, amelynek egyik kiemelet célja a készlet időszaki záróértékének és az egységnyi készlet átagárának meghatározása. A letölthető excel táblázatban a készleteladások, beszerzések, selejetezések havi adatainak megadásával lehet folyamatosan nyomon követni az előbbeieket, valamint az értékesítési jövedelemzőségét (havi bevételek, ELÁBÉ).

érdekelnek a professzionális eszközeink is?

megoldások a pénzügyi tervezéshez és üzleti döntéstámogatáshoz

Az általunk fejlesztett pénzügyi tervezést és döntéstámogatást segítő megoldások részben sztenderdizált, "dobozos" formában is megvásárolhatók, de vállaljuk ezek egyedi igényekre szabott válozatnának elkészítését is.
Kiemelt megoldásunk a BB Forecast© termékcsalád 3 tagja, amellyel hosszab távú pénzügyi tervek készíthetők. Emellett azonban az üzleti döntéseket és összetettebb pénzügyi számításokat, kimutatásokat támogató más eszközöket is fejlesztünk: legyen szó akár árazási kérdésekről, marketing és értékesítési tervekről, vagy éppen a gépjármű flotta költségeinek előrejelzéséről.

Az aktuálisan megvásárolható termékeket itt lehet megtekinteni.