bb forecast©

paraméterezett pénzügyi tervezés

modellben számos különböző paraméterrel lehet a tervezést vezérelni, ezek között megtalálhatók a különböző deviza árfolyamok, kamatok, inflációs mutatók, adókulcsok.

A BB Forecast© egyik kiemelt tulajdonsága, hogy a tervezés klönböző időszaki bontásokban történhet - a képletezési megoldásoknak kösznhetően a modell kezeli az eltérő tervezési időszakokból szárazó kalkulációs különbségeket. A felhasználónak csupán paraméterként kell beállítania, hogy milyen időszaki bontásban - éves, havi vagy negyedéves - szeretné a tervet elkészíteni.

paraméterek a BB Forecast© modellben

A paraméterek munkalapon a felhasználó a modellezés megkezdése előtt beállítja a szükséges paramétereket. A modell előzetesen is fel van töltve ezekkel a paraméter értékekkel, de ezek bármikor megváltoztathatók, akár tervezés közben is.

bbforecast pénzügyi terv excel

Bizonyos terv paraméterek, mint az inflációs mutatók, kamatok vagy árfolyamok hozzárendelhetők az egyes tervsorokhoz: így például a költség tervezés során megadható, hogy adott költség sor várhatóan milyen mértékben fog változni.

bbforecast pénzügyi terv excel

Egyes paraméterek pedig az adószámításhoz szükségesek lásd például a nyereségadó (TAO) tervezésénél:

bbforecast pénzügyi terv excel

további funkciók, kapcsolat más tervezési egységekkel

A megadott paraméterek a modell egészét érintik, minden munkalapon lehetőség van a vonatkozó paraméterek értékeit használni a tervezéshez - ráadásul ezt egy egyszerű választómezős megoldással lehet megtenni.